Direct contact: +31 (0) 73 599 0070

Jan Deckers Jr. reduceert uitstoot van CO² en fijn stof met TRAXX diesel

Jan Deckers Jr. reduceert uitstoot van CO² en fijn stof met TRAXX diesel

Transportbedrijf Jan Deckers Jr. uit Ammerzoden heeft gekozen voor TRAXX Transportdiesel om haar CO²-uitstoot verder terug te dringen. Hierdoor zullen de vrachtwagens van Jan Deckers Jr. jaarlijks 77.000 kg minder CO² uitstoten. De keuze voor TRAXX past perfect in het streven van Jan Deckers Jr. om haar logistieke activiteiten duurzamer te maken.

Jan Deckers Jr., directeur van het gelijknamige transportbedrijf, legt uit: “Wij denken voortdurend na over hoe wij efficiënter en milieuvriendelijker kunnen werken. Na overleg met Van Kessel Olie, onze brandstofleverancier, hebben wij gekozen voor TRAXX Transportdiesel, een superieure kwaliteit dieselbrandstof die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in moderne dieselmotoren.”

TRAXX diesel bevat speciale reinigende additieven die continu roetaanslag in de motor voorkomen en verwijderen. Bovendien zorgt het extra hoge cetaangetal van 55 voor een krachtigere ontbranding. Dit alles vertaalt zich in een CO²-reductie van gemiddeld 3,5% ten opzichte van standaard EN590 dieselbrandstof. Jan Deckers Jr gaat verder: “Het officiële TRAXX Testrapport toont aan dat wij met TRAXX ook zo’n 5% minder fijn stof uitstoten. Dit is belangrijk voor de gezondheid van onze medewerkers en omwonenden.”

Duurzaam transport is al langer een actueel thema bij Jan Deckers Jr. Zo investeerde het transportbedrijf al in chauffeurstrainingen en bandenspanningcontrole. Ook wordt veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de beladingsgraad van het wagenpark door o.a. samenwerking met andere vervoerders en een tailor-made track & trace systeem.

Jan Deckers Jr. B.V. in Ammerzoden heeft zich door de jaren heeft ontwikkeld van traditionele grossier in citrus en vastfruit tot een (inter-)nationale logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in droog en geconditioneerd vervoer. Dit heeft anno 2011 geresulteerd in een modern transportbedrijf met 30 vrachtwagencombinaties en een eigen opslagruimte van 1.200 vierkante meter voor de op- en overslag van geconditioneerde producten.

Meer informatie over Jan Deckers Jr B.V. vindt u op www.jandeckersjr.nl
Meer informatie over TRAXX Transportdiesel vindt u op www.traxx-diesel.nl