Direct contact: +31 (0) 73 599 0070

1e certificaat Duurzaam op de Weg

1e certificaat Duurzaam op de Weg

P.T. Truck Europe heeft afgelopen week het eerste officiële certificaat Duurzaam op de Weg uitgereikt aan Jan Deckers Jr. B.V uit Ammerzoden. Duurzaam op de weg is nieuw in de bandenbranche en staat voor milieuvriendelijker, groener wegtransport en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het internationale transportbedrijf in vooral groente en fruit toont met het certificaat aan een duurzaam bandenbeleid te voeren, dat resulteert in maximale kosten-, brandstof- en CO2-reductie. Ruim een jaar geleden ontving Jan Deckers reeds de Lean and Green-certificering.

Certificaat Duurzaam op de weg - Jan Deckers Jr. B.V.

Onderschrift foto: Eddy van Hemert P T Altena (midden) reikt samen met Ruud Eijsten (Commercieel Directeur Profile Tyrecenter Truck) het 1e certificaat Duurzaam op de Weg uit aan Jan Deckers (rechts).

Logo Lean and Green - Jan Deckers Jr. B.V.Ondernemer Jan Deckers is verheugd met de ontwikkeling. Duurzaam ondernemen is de gewoonste zaak van de wereld. Een juist bandenbeleid is daarbij belangrijk. Hiermee halen we een groter rendement uit de banden en voertuigen. Vermindering van de CO2 uitstoot en reductie van brandstofverbruik zijn items die onze hoogste aandacht hebben. Geregelde wagenparkcontroles, online bandenrapportages, uitlijncontroles, het vullen van banden met stikstof. Allemaal diensten waar we dit mee realiseren. We zijn zeer verheugd met de toevoeging van de Duurzaam op de Weg. Lean and Green Award Winner werd Jan Deckers ook al in november 2011. Deckers: Lean and Green wordt en blijf je niet zomaar. Chauffeurs worden gemeten op brandstofverbruik, rijstijl, anticiperend rijden en omgaan met vertraging. Investeren in duurzame technieken, als de nieuwste tachografen, hoort daar ook bij. Dat zijn flinke investeringen, echter die betalen zich wel terug door de besparingen die we realiseren.

 

DIGITAL CAMERAJan Deckers vertelt verder over Duurzaam op de Weg: Het aandeel van brandstofkosten in de totale kosten is groot en zal alleen maar groter worden door stijgende brandstofprijzen. Een duurzaam bandenbeleid is dan ook onvermijdelijk in deze economisch mindere tijden. Naast dat wij duurzame banden inzetten met een hoog rendement, maken we gebruik van een breed gamma aan diensten om te besparen op brandstofkosten. Bandenspanningscontroles ieder kwartaal inclusief correctie, het balanceren van banden, een correcte uitlijning en de inzet van het complete bandenmanagementsysteem met bijbehorende rapportages zijn noodzakelijk voor een optimaal rendement en de bijdrage aan een groener bandenbeleid. Naast dat we als groene transporteur een certificaat krijgen, krijgen onze voertuigen ook de herkenbare sticker Duurzaam op de weg. Zo ziet iedereen het milieuverantwoorde beleid, zo besluit Deckers.

‘Duurzaam op de Weg’. Meer informatie is te vinden op www.duurzaamopdeweg.nl.