Direct contact: +31 (0) 73 599 0070

Jan Deckers JR BV in reportage BIGtruck

Jan Deckers JR BV in reportage BIGtruck

Bij Jan Deckers uit Ammerzoden rijdt sinds alweer elf jaar chauffeur Arno van Loon. Samen met zoon Kjeld heeft hij een van de DAF’s van dit bedrijf tot het neusje van de zalm gemaakt. 

Arno is al 27 jaar chauffeur en heeft in het verleden landen als Spanje en Roemenië gezien. Sinds 2006 rijdt hij bij Jan Deckers uit Ammerzoden, een bedrijf dat groenten en fruit rijdt voor groothandels, meest in Nederland en België. Op onze vraag of het erg is dat Arno dus niet meer van die grote afstanden rijdt zegt hij nuchter: “Nee, met een werkgever zoals deze is dat voor mij geen probleem. Ik werk hier met plezier en het is verder overal wel wat.”

Jan Deckers Jr BV in reportage BIGtruck - Jan Deckers Jr BV

Arno is in principe de hele week van huis, ook al is dat niet zo ver. Hij rijdt voornamelijk tussen groothandelsbedrijven in verse voedingsmiddelen in Nederland en in België. “Met de tol in België heb ik geen problemen, het kastje werkt gewoon.  Maar het nadeel van rijden in België is dat je vaak te maken krijgt met oponthoud in de regio Antwerpen.” Arno is er niet blij mee dat nu er tol wordt betaald, maar plannen om de verkeersknoop rond Antwerpen te ontwarren, zijn toch weer afgeblazen.

 

Ook chauffeur?

Of Kjeld ook chauffeur wordt? Het is zeker de bedoeling, blijkt. “Ik heb het hem in principe afgeraden, maar ik merk ook dat hij het gen in zich heeft. Dat speciale dat mensen kunnen hebben die dit echt een supermooi vak vinden”, zegt Arno, die zoon Kjeld zeker niet zal tegenhouden. Hebben ze de nieuwe DAF Pure Excellence gezien? Toevallig, op de dag van ons bezoek, is de dealer met een 480 pk demo gearriveerd. Arno wil graag van BIGtruck weten hoe dit rijdt, maar hij is uiteindelijk toch nog wat afhoudend. “Eerst maar eens genieten van deze. Die gaat zeker nog een miljoen kilometer mee!”

Tim de Jong Lees het hele artikel online op: http://magazine.bigtruck.nl/09-2017#!/bigtruck-online-magazine-september-2017-editie-9-bigtruck-reportage-nog-een-miljoen-kilometer-erbij